Indítsuk újra Szentivánt a közösség erejével!

Bemutatkozás

2022. augusztus 3.

Ezen a napon tudta meg Győrszentiván, hogy a határában, 400 hektár területen, jelentős mértékben zavaró hatású, azaz különlegesen veszélyes (tűz-, robbanás-, fertőzőveszélyes), bűzös, nagy zajjal járó gazdasági tevékenység végzésére alkalmas ipari övezetet (GIPZ) kívánnak létrehozni.

Mi, akik hosszabb-rövidebb ideje élünk a városrészen, minden erőnkkel és tudásunkkal, önként kezdtük el felderíteni az ezzel kapcsolatos információkat.
Mik lesznek a következmények?
Milyen hatással lesz ez a nagyméretű ipari beruházás a mindennapjainkra, életünkre, jövőnkre?

Megszületett a Szívügyünk Szentiván Mozgalom

Kálváriánk során sokszor szembesültünk azzal, hogy városrészünk akaratát, egészséghez, egészséges lakókörnyezethez való alkotmányos alapjogát semmibe veszik és hogy Győr legnagyobb lélekszámú választói körzete nem kap megfelelő képviseletet, érdekérvényesítést.

Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy akkor lesz igazi változás, ha saját kezünkbe vesszük a sorsunk.

A hónapok, évek során egy olyan csapat kovácsolódott össze, akikkel – talán nem túlzok, ha azt mondom – nagyon erős szövetség alakult ki a közös értékrend és a tenni akarás mentén.
Olyan csapat ez, amelynek nem a hatalom megszerzése a célja, hanem a győrszentiváni emberek érdekeinek képviselete.

Ezt a munkát mi mostantól szeretnénk hivatalosan is felvállalni és a GIPZ övezeti témakörön felül még többet tenni a győrszentiváni emberekért.
Így hívtuk életre a Szentiváni Civilek Egyesületet.

Indítsuk újra Szentivánt a közösség erejével!

Dr. Balog-Farkas Renáta
elnök