Indítsuk újra Szentivánt a közösség erejével!

Tagjaink

Ismerjék meg Egyesületünk tagjait!

Dr. Balog-Farkas Renáta
elnök, önkormányzati képviselőjelölt

dr. Balog-Farkas Renáta vagyok, ügyvéd. 2006 óta élek Győrben, 2018 óta pedig Szentivánon.

Férjemmel itt telepedtünk le, itt alapítottunk családot, itt képzeljük el saját és két kisfiúnk jövőjét is. Szentivánra költözésünk óta követem a helyi eseményeket, a kezdetektől fogva aktívan bekapcsolódtam az itteni közösség életébe. Először a Szentiváni Önkéntes Szemétszedőkhöz csatlakoztam 2019-ben, majd 2021-ben részt vettem a SZÖSZ Egyesület megalapításában. 2022-ben a Szívügyünk Szentiván mozgalom létrehozásával kapcsolatban találkozhattak nevemmel a helyiek; 2024-től pedig a Szentiváni Civilek Egyesületének elnökeként is tevékenykedem.

Küldetésemnek érzem, hogy szakmai tudásommal és elhivatottságommal a lehető legtöbbet tegyek lakóhelyünk környezetének megóvásáért, értékeinek és hagyományainak megőrzéséért. Hiszem, hogy egy város vagy városrész fejlődése és a környezetvédelem nem egymást kizáró, hanem egymással szorosan összefüggő fogalmak, s ezt szem előtt tartva, biztonságos és élhető jövőt alapozhatunk meg a felnövekvő generációknak. Örömmel tölt el, hogy az önkéntesség során sok, hozzám hasonlóan gondolkodó embert ismertem meg, akikkel arra törekszünk, hogy hiteles, átlátható és tisztességes munkával, magas szakmaiságot képviselve újraépítsük a helyi közösséget és új lendületet adjunk Győrszentiván felvirágoztatásának.

Indítsuk újra Szentivánt a közösség erejével!

Bartáné Bakonyi Gabriella

1980 óta élek Győrszentivánon. Már akkor itt éltem, amikor az ipari park I. ütemének helyén még lucernaföld volt. Láttam kinőni a földből a környező gyárakat, de nem tapasztaltam a lakókörnyezetemben ezzel arányos fejlődést. Új lendületet hozott a falu életébe a GIPZ övezet elleni összefogás, mely során Renáta már bizonyította, hogy képes az itt élők érdekeiért kiállni, eredményt elérni, ha pedig képviselőként bejut az önkormányzatba, még több lehetősége lesz erre. A Szentiváni Civilek Egyesületének alapító tagjaként legjobb tudásom szerint segítem majd a közös munkát, annak érdekében, hogy Győrszentiván a fejlődés útjára léphessen.

Dürvánger Rita

Dürvánger Rita vagyok. 2009 óta élek Győrszentivánon. Szeretek itt élni, szeretem a(z eddig) falusias lakókörnyezetet és látom, hogy mennyi lehetőség rejlik még ebben a városrészben. Egy megfelelő vezetéssel és a közösség erejével elindulhat végre az úton, hogy még élhetőbb és szerethetőbb legyen. Azért is csatlakoztam a Szentiváni Civilek Egyesületéhez, mert hiszem, hogy pártoktól függetlenül is érhetünk el eredményeket.

„A politika túl komoly dolog ahhoz, hogy a politikusokra lehetne hagyni.”
/Charles De Gaulle/

Kiss Norbert

Kiss Norbert vagyok, 2 gyerkőcös apuka. 2018 nyarán költöztünk Győrbe, de az, hogy Szentivánon telepedtünk le, csak a véletlennek, vagy inkább a sorsnak köszönhető. Nagyon jól érezzük itt magunkat, sok jó ember él itt. Építészként családi házakat, mezőgazdasági és ipari épületeket tervezek, de az biztos, hogy veszélyes üzemet soha nem terveznék lakóövezet közelébe.
Alapvetően nem vagyok lázadó típus, de a családom, környezetem védelme és ez a mindent átszövő igazságtalanság arra sarkallt, hogy teljes erőbedobással beleálljak a Szívügyünk Szentiván mozgalom által képviselt ügybe és az sem volt kérdés, hogy alapító tagja leszek a Szentiváni Civilek Egyesületének.
Nem fogadom el azt, hogy a dolgokon nem lehet változtatni, egy fecske is csinál nyarat, de még jobb, ha több ezren vagyunk! Arra biztatok mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk, mert együtt bármire képesek vagyunk!

Kun Zoltán

Kun Zoltán vagyok, erdész technikus és tájépítész mérnök, az Agrárminisztérium által nyilvántartott élővilág és tájvédelmi szakértő. 1996 óta több civil szervezettel is együttműködöm, a Szívügyünk Szentiván mozgalomban a kezdetektől részt veszek. A Szentiváni Civilek Egyesületét elsősorban természetvédelmi és klímaügyekben segítem.

Miletics Michelle

Miletics Michelle vagyok, Los Angeles-ből költöztem Magyarországra több, mint 15 éve. Magyar felmenőim vannak és a férjem is magyar (ráadásul szentiváni), szeretek itt élni.
Angoltanári munkám mellett aktív tagja vagyok a Szentiváni Öko Szeglet Egyesületnek és most már a Szentiváni Civilek Egyesületének is. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen lelkes és tehetséges csapathoz tartozom. Anyaként aggódom azért a környezetért, amelyben a gyermekeim felnőnek, de elkötelezett vagyok az iránt is, hogy példát mutassak nekik abban, hogyan kell felelősségteljesen cselekedni és számon kérni a hatalmon lévőktől, amit elvállaltak.
Számomra a környezetvédelem és a polgári szerepvállalás egymástól elválaszthatatlan fogalmak, egyik sem lehetséges a másik nélkül.

Neubauer Tamás

Neubauer Tamás vagyok, kereken 20 éve élek Győrszentivánon. Itt alapítottam családot, itt neveltem-nevelem gyermekeimet és itt űzöm hivatásomat. Több diplomás pedagógusként kötelességemnek érzem, hogy gyermekeimet és diákjaimat is arra neveljem, hogy álljanak ki saját és közösségük érdekeiért. Nem volt kérdés, hogy településünk és az itt élők védelme közös ügyünk, így ott a helyem azok között, akik tenni akarnak mindezért!

Szabó Andrea

Szabó Andrea vagyok, férjemmel mindketten Győrben születtünk, 2005-ben költöztünk Győrszentivánra. Kislányunk 2011-ben, kisfiúnk 2013-ban született. Az ő jövőjükért érzett felelősség volt az, ami nagy mértékben megváltoztatta a gondolkodásmódomat és ami által az évek során elköteleződtem környezetünk védelme és a fenntarthatóság mellett. 2019-ben megalapítottam a Szentiváni Önkéntes Szemétszedők csoportját, majd 2021-ben a Szentiváni Öko Szeglet (SZÖSZ) Egyesületet, mely a 2022-es történések idején a Szívügyünk Szentiván mozgalom létrejöttét, majd koordinálását segítette elő. S hogy mit jelent számomra a Szentiváni Civilek Egyesületének megalakulása? Azt, amit minden egyes ilyen kezdeményezésnél érzek: az emberekbe vetett bizalmat, egy jobb világ reményét, az egyéni felelősségvállalás kiteljesedését a kritikus tömegig, új barátságokat, nagy találkozásokat, az egyesített akarat erejét. Mindenben támogatom Renit, mert tudom, hogy nagyszerű ember és mind képességeit, mind szaktudását tekintve ő a megfelelő ember Győrszentiván érdekeinek képviseletére!

Szombati Péter

Szombati Péter vagyok, 1986 óta élek Győrszentivánon.
A környék teljes iparosítása a 90-es évektől kezdődően a szemem láttára ment végbe, a városrész ezzel arányos fejlődése azonban elmaradt.
Méltatlannak tartom, hogy egy 10 000 fős településrészen nincsenek járdák, állandó rendőri jelenlét és - bár én református vallású vagyok - állandó katolikus pap sincs.
Legalább 20 éves lemaradásunk okát abban látom, hogy Győrszentivánnak ez idáig nem volt megfelelő képviselete a győri önkormányzat közgyűlésében. Azért csatlakoztam a Szentiváni Civilek Egyesületéhez, mert tenni szeretnék a változásért!
Úgy érzem, ha - akár csak néhány homokszemmel is - hozzájárulhatok ehhez a munkához, már nem volt hiábavaló.

Vaderna Margit

Környezetvédő nyugdíjas pedagógusként végtelen örömmel tölt el, hogy egy ilyen fiatal csapat veszi kézbe – végre! – a városrészünk sorsát!
Dr. Balog-Farkas Renáta személye a legjobb választás arra, hogy a győri közgyűlésben Szentiván érdekei méltón legyenek képviselve. Szívvel, lélekkel, a sokéves közéleti és környezetvédelmi tapasztalatommal kívánom támogatni az Ő vállalásának sikerét!

Vas Katalin

Vas Katalinnak hívnak, két hónapos korom óta élek Győrszentivánon a családommal. Aktívan nyomonkövetem a lakóhelyem változásait, jó és rossz értelemben egyaránt.
Segítőkész ember vagyok, aki a hasonló mentalitású emberek körében kifejezetten jól érzi magát. Szeretek csapatban dolgozni, pláne közös és nemes célok érdekében.
Szeretném ezt az egyesületet támogatni, mert hasonló értékrendű emberek vesznek körbe, akik nagyon sok mindent tettek Szentivánért, a szentiváni emberekért.
Reni jelöltsége felvillanyozott. Elszántsága, a gerincessége, a jelleme, az ereje az, ami motivál. Minden erőmmel azon leszek, hogy őt segítsem.